Annechien Verhey || november 2016 ||

Volledige naamAnnechien Verhey
Beroepkunstenaar
Websitewww.annechienverhey.nl

“Na mijn opleiding aan de Gerrit Rietveldacademie heb ik me voornamelijk toegelegd op tekenen als autonoom medium; de laatste jaren maak ik ook installaties.

Het tekenen gebruik ik als een middel om tot een (voorlopig) begrip te komen van wat ik ervaar en om me heen waarneem. Al tekenend onderzoek ik de stroom van gedachten, gevoelens, waarnemingen en ideeën. Een beeld van de vluchtige, ongrijpbare binnenwereld, de ruimte tussen die binnenwereld en de complexe buitenwereld, daar gaat het me om in elke tekening.

Met verschillende technieken, materialen en beeldelementen probeer ik tot  een meerduidig beeld te komen dat voor mij een specifieke aanleiding kan hebben, maar dat ook eigen associaties van de kijker toelaat.

 

Voor ‘The cave of forgotten dreams’ zal ik een houtskooltekening maken direct op de muur, met door elkaar gevlochten beeldelementen, zoals dat ook in de prehistorische grottekeningen te zien is. Er zullen prehistorische planten, rennende mensen en dieren op voorkomen. Mijn inspiratiebron voor deze tekening is de actuele bedreiging van biodiversiteit – wandelen tussen korenvelden met klaprozen, kamille en korenbloemen is al een onbereikbare droom geworden”.

Het werk zal niet te koop zijn, het komt direct op de muur en ik zal het na afloop wegwitten. Ik beschouw het als sitespecific, tijdelijk & eenmalig.

 

Geselecteerd werk