Artiance ||Mei 2017||

Volledige naamFotocafé Artiance
BeroepFotografie
Websitehttps://www.artiance.nl/personen/docenten/ton-voermans/

Deelnemende Fotografen van het collectief Artiance Fotocafé zijn:

Wik Pijper , Marjolijn Pijper, Hilde Lootens , Piet Brandjes, Harry van den Idsert, Dick Keuning, Kees Oosterbaan, Olaf van Halem, Karin Metz, Marijke Soeting, Jan Groenink, Martin van den Berg, Nico Hoek, Gerard Koopen, Irene van Westen, Patries Jonk en Marianne Verberne.

De deelnemende fotografen kregen de opdracht om stadkenmerken van zowel  Alkmaar (‘kleine stad’) als Amsterdam (‘grote stad’) door middel van fototechniek op artistieke wijze vast te leggen. De deelnemers moeten elke stad vanuit een artistiek perspectief benaderen. Fotokunst (dat uiteenvalt uit verschillende disciplines) dient als het ware te worden geabstraheerd op een dusdanige wijze waarbij het publiek wordt beroerd.

Het collectief uit Alkmaar zal worden begeleid door fotograaf en docent Ton Voermans.

Ton Voermans:
“Fotografie is een prachtig medium voor het verzamelen van afbeeldingen van je ideeën, herinneringen en bijzondere ervaringen. Stort je even helemaal op de techniek dan zal je ontdekken dat je snelle verbeteringen in de vorm en aanpak kan realiseren. Als je echt gaat fotograferen dan ga je foto’s maken waarmee je zelf en andere gaat verrassen.”

Publieksprijs
De deelnemende kunstenaars zullen met hun ingeleverde werken meedoen aan een publieksprijs. Elke bezoekers kan vanaf de opening zijn stem uitbrengen op het werk naar keuze. De bezoeker die heeft gestemd op de winnende foto maakt maakt kans om deze foto te winnen.

Geselecteerd werk