Carla Budding | Sep 2019 |

Volledige naamCarla Budding
BeroepBeeldend kunstenaar

Carla Budding 1952, woont in Amsterdam werkt in Zaandam Beeldend kunstenaar, docent tekenen/schilderen Gerrit Rietveld Academie van 1971 – 1976 grafiek en schilderen, Rijksacademie 1976 -1977 monumentaal.
Ik teken de laatste jaren op papier, meestal in een reeks, met o.i.inkt, ballpoint, potlood of aquarel. Recent werk ik met aquarel maar niet in de traditionele zin.

Tekenen
Contrasten tussen beweging en statisch, open regels of gesloten regels, ritmisch en lineair, verdichting van lijnen tot een compacte vorm, haperende streepjes die een weerbarstige lijn vormen, structuur en intuïtie. Het geluid van een kroontjespen over het papier, krachtig druk zetten of lichtvoetig over het papier draaien. Tekenen is een soort van dansen over het papier.

Kleur/Aquarel
De hoogste graad van helderheid zoeken in een kleur, deze tegen een schaduwvlak zetten in de  donkerste toon maar niet in zwart, de schaduw moet ruimtelijkheid blijven suggereren. Beide contrasten ontstaan door laag over laag over laag te schilderen. Inspiratiebronnen zijn kunstenaars zoals o.a. van Gogh (tekeningen) en het verzengende rood van Rogier van der Weyden in een van zijn schilderijen. Schaduwen uit de waarneming.

Geselecteerd werk