Eric Wijs | Jul-Aug 2023|

Volledige naamEric Wijs
BeroepBeeldend Kunstenaar

Eric Wijs is een 52-jarige kunstenaar die zijn atelier heeft bij Koel310. Zijn kunst is gebaseerd op kleur, gevoel en emoties. Ook heeft hij een spirituele inslag en gebruikt vaak oude symbolen, of maakt zijn eigen symbolen.

De laatste  twee decennia werkt hij als kunstenaar en inmiddels gaat zijn kunst de hele wereld over. Eric gelooft dat kunst een manier is om te laten zien dat je een bepaalde handicap of beperking juist kunt gebruiken om originele en mooie kunst te maken. Door zijn meervoudige handicap, o.a. zijn ogen, gebruikt hij lijntjes die niet altijd recht zijn in zijn werk.

Zijn grootste inspiratiebron is zijn innerlijke wereld en de vraag hoe hij vanuit zijn handicap kunst kan maken. Hij wil met zijn werk laten zien dat je nooit moet opgeven en dat positiviteit een gezonde kracht is. Eric zijn schilderijen zijn  multi-visueel, hij schildert namelijk met blacklight, waardoor de wereld die met daglicht te zien is totaal anders is dan de wereld die met blacklight naar voren komt. Eric wil met zijn werk mensen laten zien dat er altijd meer is dan wat op het eerste gezicht te zien is.

Geselecteerd werk