Esther Claus | Mei 2018 |

Volledige naamEsther Claus (L’ESTOIR)
BeroepBeeldend kunstenaar
Website www.lestoir.com

OVER (L’ESTOIR)

Esther Claus, geboren 22-08-79 te Amsterdam. De naam L’estoir heeft Esther van haar moeder gekregen, een verbastering van haar eigen naam. Van kinds af aan wordt ze zo door haar moeder genoemd. Onder haar eerste schilderij gebruikte ze dan ook deze naam als handtekening en dat is ze blijven doen.

Esther studeerde af aan de Nederlandse schilderschool als meester-schilder. Van 2000 tot 2005 was zij werkzaam als decorateur voor de Nationale opera &ballet te Amsterdam. Ondertussen rondde ze verschillende opleidingen voor grimeurs, allround make-up artiest en hairstyling af. Hierop volgde een carrière als make-up artiest waarbij ze voornamelijk werkzaam is geweest als hoofd van het make-up departement voor aansprekende tv- en filmproducties. Esther heeft zich daarnaast doorontwikkeld als kunstschilder. Zij heeft aan verschillende exposities deelgenomen.

In 2011 kreeg zij subsidie van het Amsterdams fonds van de kunsten voor haar expositie “De Goudstikkers”.  Van jongs af aan werd Esther enerzijds geïnspireerd door verschillende stijlen. Te weten street-art, graffiti, comics, surrealisme, anderzijds ook door de realistische schilderwijze van de grote meesters uit de geschiedenis. Als kunstschilder werd Esther steeds meer gegrepen door het realisme en stillevens.
Dat resulteerde enerzijds in verschillende series indrukwekkende stillevens van o.a. fruit, groente en vissen die elk rond een maatschappelijk thema en eigen symboliek tot stand komen. De stillevens blinken uit in eenvoud en detail en nodigen uit tot nadenken over maatschappelijk thema’s

Anderzijds leverde dat een  scala aan portretten op die ze in veel gevallen met input van de modellen zelf maakt. Doordat de modellen zelf hun kleuren uitkiezen en aanbrengen voordat Esther begint, worden de doeken vaak kleurrijke- en verrassende taferelen. Deze kleurrijke doeken vormen in combinatie met de realistische-, semi transparante portretten een uniek pakkend en modern geheel. Een van de dingen die een portret van Esther uniek maken is het feit dat ze in staat is om de bezieling en het karakter in de ogen van het model weet te vangen op het doek.
Sinds januari 2018 is Esther lid geworden van kunstenaars collectief “De onafhankelijken” te Amsterdam.

Discipline: Schilderkunst
Mail: esther@lestoir.com
Linken:   www.instagram.com/estherclaus.lestoir

Geselecteerd werk