Noortje Peerdeman | Juni 2018 |

Volledige naamNoortje Peerdeman
BeroepBeeldend kunstenaar
Websitewww.noortjepeerdeman.com

Mijn naam is Noortje Peerdeman (1959) en ik heb de klassieke opleiding  tekenen en schilderen gevolgd aan de Wackers Kunst Academie in Amsterdam.

Mijn  werk  gaat voornamelijk over ruimte en ritme met duidelijk aandacht voor de herhaling van lijnen, die het ritme bepalen in het beeld. Hierin spelen architectuur en perspectief een grote rol.

De combinatie van architectuur en mensen / natuur vind ik als onderwerp voor mijn werk fascinerend, de monumentale gebouwen zijn van hard materiaal, dood en star, ze hebben een bepaald ritme en geven ruimte, de mensen zijn en de natuur is levend, zacht en bewegelijk.

De bewegelijkheid van de mensen en natuur accentueer ik door het dynamisch te schilderen, eigenlijk veeg ik het uit, zo wil ik een onderscheid maken tussen de mens/ natuur en de gebouwen.

Ik maak gebruik van foto’s. Van een onderwerp maar ik meerdere foto’s, deze combineer ik tot een beeld. De foto’s maak ik op vakantie of in mijn omgeving, net waar mijn oog op valt, de camera heb ik altijd bij de hand.

Geselecteerd werk