NoMo ||Mei 2017||

Volledige naamNoMo
BeroepBeeldend kunstenaars
Website//nomo.amsterdam/

Fotografencollectief NoMo

NoMo is een fotografencollectief bestaande uit: Linda Grool,Sabine Heetebrij, Gerwald Radsma, Corina Soethof en Jeroen Luijt. Vijf getalenteerde, creatieve en eigenzinnige fotografen. Vier van hen zijn afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam en één van hen is als docent aan dezelfde Fotoacademie verbonden.

De fotografen van NoMo maken autonome, fantasievolle, prikkelende en sferische beelden die zij graag als collectief aan een breed publiek laten zien. Hun stijl van werken varieert van autonoom tot figuratief en alles daar tussenin.

De naam NoMo staat voor Not On My Own. Ieder van hen werkt individueel als fotograaf. Zij exposeren als collectief zodat zij bezoekers door middel van hun werk een gevarieerd overzicht van de moderne fotografie kunnen tonen.

Deelnemende fotografen van NoMo aan de nieuwe tentoonstelling ‘Kleine stad|Grote stad’ zijn:


Linda Grool

Linda Grool creëert nieuwe beelden uit de bestaande beelden om haar heen. De gefotografeerde realiteit fungeert als bronmateriaal voor het uiteindelijke beeld. Uitgangspunt voor haar beelden zijn vaan onderwerpen of plaatsen die haar emotioneel raken of verwonderen. Linda transformeert foto’s tot de beelden die zij voor ogen heeft, beelden van haar associatieve werkelijkheid.

Linda Grool NoMo

Site: www.lindagroolfotografie.nl


Sabine Heetebrij

Thema’s als verval en vergankelijkheid komen regelmatig terug In het werk van Sabine Heetebrij. Bij voorkeur op een abstracte manier en vooral daar waar geen mensen bij betrokken zijn en het verval natuurlijk is. Organisch abstract. Natuurlijk verval is ongrijpbaar. Alles wat je aan de natuur overlaat, verdwijnt na verloop van tijd. Dat is een geruststellende gedachte. Verval is niet hard, scherp en helder het is een zich (soms tergend) langzaam voltrekken proces

Sabine Heetebrij NoMo bw

Site: www.sabineheetebrijfotografie.nl


Gerwald Radsma

Gerwald Radsma maakt ronde kleurrijke werkstukken, figuratief, tussen fotografie en schilderkunst. Hij probeert het spectrum te vatten tussen positief en negatief. Digitale technieken, waaronder Photoshop en bewerkte video, geven uitgebreide mogelijkheden voor verbeelding. Zijn werk bestaat vaak uit computerprints die ambachtelijk zijn bewerkt met een laag hars en was. Zo krijgt het beeld een diepere oppervlakte en creëert hij voor elk werkstuk een rijke en unieke ervaring. Als een reiziger observeert hij de psyche, als een wandelaar door een kleurrijke wereld op zoek naar inzicht. Hij reduceert deze ervaringen tot de essentie, en giet deze af in een werkstuk.

Gerwald Radsma NoMo bw

Site: www.gerwald.nl


Corina Soethof

Het werk van Corina Soethof kenmerkt zich als een zoektocht naar dat moment waar controle en het verlies daarvan botsen: de ontwrichting, het disruptieve. Dualiteit is hier kenmerkend: zowel het mentale met zijn ongrijpbaarheid van angsten, driften en fantasieën als ook de fysieke soms harde realiteit. Haar afstudeerproject ‘Hormao’ is een onderzoek naar haar emotionele staat; een wereld van disbalans sinds zij borstkanker heeft gekregen en hormoonpillen slikt. Tegelijkertijd daagt zij de kijker uit om zijn eigen angsten onder ogen te komen. Haar beelden komen veelal intuïtief tot stand op locaties die fysiek ongemakkelijk zijn en op momenten van emotionele disbalans maar ook creërend, interpreterend en construerend.

Corina Soethof NoMo bw

Site: www.corinasoethof.com

Geselecteerd werk