Rick Akkerman | Mei 2018 |

Volledige naamRick Akkerman
BeroepFotograaf
Websitewww.rickakkerman.nl

Als kind wordt er vaak aan je gevraagd wat je wilt worden als je later groot bent. Deze vraag heeft mij lange tijd achtervolgd in de hoop dat het antwoord ooit zou komen. Na een onbezonnen kindertijd en wilde tienerjaren ronde ik op 17 jarige leeftijd mijn LTS af. Ik wilde gelijk aan de slag. Leren, ervaren, creëren, kennis vergaren en dat gelijk toepassen in de praktijk.

Vervolgens, in 2007, raakte ik voor het eerst in aanraking met fotografie. Het vastleggen van een emotie in beeld inspireerde mijn persona. Mijn eerste klus was het fotograferen van vrij gevochten, blije, feestende jonge mensen tijdens verschillende events. Zoveel nuances, eindeloze mogelijkheden en een ware uiting van mijn creativiteit. De liefde voor fotografie was geboren.

Mijn levensvraag die ik als jonge jongen had vond zijn antwoord. Ik wilde fotograaf worden!

In 2008 startte ik als freelance fotograaf onder de naam Picturick Fotografie. De verscheidenheid in mensen fascineerde me. Ik besloot verder te gaan binnen de festival en event fotografie. Ik portretteerde vreugde, liefde, emotie, cultuur, leven, beweging en zoveel meer. Ontelbare vrienden, bekenden, wereld vreemden, jongeren, ouderen, creatievelingen, artiesten, dj’s en dansers passeerden mijn lens.

Helaas was dit avontuur niet van lange duur. Met de komst van mobiele telefoons (en hun ingebouwde camera’s) werd het steeds moeilijker geld verdienen binnen deze tak van fotografie.

Ik besloot een ander pad te bewandelen en mijn horizon te verbreden. In 2013 ben ik daarom de focus meer gaan leggen op 360 graden-, zakelijke-, locatie- en extreme sportfotografie

Door continu te blijven kijken en mezelf te ontdekken houd ik mij tegenwoordig bezig met zakelijke-, portret-, reportage-, fashion- en extreme sportfotografie.

Binnen de verschillende takken van fotografie blijft mijn doel het vastleggen van het moment waarin de emotie zichtbaar is. Ik speel hierin veel met licht, met name flitslicht. Door het juist positioneren van de lichtbronnen kan ik zelf de emotie versterken en soms compleet bepalen. Het resultaat moet een gevoel en bepaalde interesse opwekken bij de bewonderaar. Door die connectie tot stand te brengen hoop ik velen te inspireren met mijn werk. Mijn technische en artistieke achtergrond hebben me de basis gegeven voor mijn passie.

Twee van mijn favoriete quotes:

“Het is niet de apparatuur is die de foto maakt maar de fotograaf en zijn omgeving”

“Twist your life, go for passion”

Geselecteerd werk