Starway to Heaven |Feb 2021|

Volledige naamMarjolein van der Wal
BeroepBeeldend Kunstenaar
Websitewww.mar-vellous.com
Expositieperiode14.02.2021 - 14.03.2021

De multi-disciplinaire expo ‘Starway to Heaven’ nodigt uit om in de magische wereld van Marjolein te stappen.
Beeldend kunstenares Marjolein Van der Wal, geboren te Alkmaar, zal in een inleidend vraaggesprek haar kleurrijke werk toelichten. De expo bevat een selectie van installaties, draagbare kunst, accessoires, maskers, foto’s en een videocompilatie.

Starway to Heaven
Bezoekers krijgen een greep uit 10 jaar werk te zien, waaronder de collectie ‘Inside Out’. Hiermee won ze een prestigieuze prijs in Nieuw-Zeeland. ‘Starway to Heaven’ verwijst naar het project waar Marjolein van der Wal momenteel aan werkt. Het zijn totem-achtige installaties, opgebouwd uit kostuums, die eerder gepresenteerd werden in fashion performances. Marjolein transformeert haar kledingontwerpen naar kunstobjecten: een eerder gedragen jasje wordt een hoofdtooi.

You are a star! Parallel hieraan heeft Marjolein van der Wal ook een transformatie doorgemaakt. Ze omschrijft zichzelf weleens als beeldhouwer van textiel. Al ‘knedend’ ontstaan er inzichten die helend en bevrijdend zijn. Marjolein gelooft dat ze met haar werk mensen kan wakker schudden, zodat ze stil gaan staan. “Om naar binnen te keren en in contact te komen met wie we werkelijk zijn. Om bij onze essentie van het bestaan te komen: licht. Je mag shinen, you are a star!”

Marjolein van der Wal en Koel310 slaan de handen ineen voor een overzichtstentoonstelling van haar werk.
Op Valentijnsdag vindt om 15.00 uur de officiële opening plaats van ‘Starway to Heaven’. Als de lockdown toch wordt verlengd, dan gaat het door in een alternatieve vorm.

Geselecteerd werk