Virgilio Bruins || juli 2015 ||

Volledige naamVirgilio Bruins
BeroepKunstenaar
Websitewww.facebook.com/virgilio.bruins

Virgilio Bruins creëert in zijn tekeningen een eigen werkelijkheid met een fascinatie voor onder meer visies, magie en occulte literatuur. Daarin vindt u in Bruins beelden allerlei verwijzingen onder meer naar het literaire werk van de Amerikaanse schrijver H.P. Lovecraft (1890-1937) of bijvoorbeeld naar het beeldende werk van de Spaanse kunstschilder en graveur Francesco Goya (1746-1828). Met deze meesters op de achtergrond geeft Bruins als jonge kunstenaar zijn werk thema’s mee als religieuze denkbeelden of afbeeldingen van menselijk verval of amorfe wezens. Binnen die thema’s speelt Virgilio Bruins met zijn gemoedstoestanden, breekt ze af, exploreert ze; en ontwikkelt vanuit zijn brede gevoels- en gedachtewereld al werkend zijn vormgeving.

Deze vormgeving verdiepte zich tijdens zijn opleiding beeldende kunst in Haarlem waar hij in 2015 is afgestudeerd. Zijn werk- en vormgevingsproces heeft als start- of vertrekpunt soms een foto, een object of bijvoorbeeld een eigen schets voor een tekening, soms concreet dan weer abstract. Tijdens dit proces kiest Bruins intuïtief zijn ondergronden – vaak papier – en zijn teken- en schildersmaterialen als acrylverf, inkt, houtskool, spuitverf, markers, kleurpotloden, pastelkrijt en plakkaatverf.

Het resultaat kunt u gaan zien bij EXPO: de solotentoonstelling van Virgilio Bruins wordt op zondag 19 juli om 15.00 uur officieel geopend door de schrijver Michael Krieger.

Geselecteerd werk