Vrouwen in de Kunst III

Volledige naamKarin van Bodegom
BeroepBeeldend kunstenaar en curator
Websitewww.karinvanbodegom.nl

Voor de derde keer dit jaar organiseert beeldend kunstenaar/curator Karin van Bodegom een expositie met vrouwelijke kunstenaars in de hoofdrol.

De serie ‘Vrouwen in de Kunst’ is in het voorjaar in de Boterhal te Hoorn van start gegaan, vervolgd in juni tijdens Kunstroute Langedijk en zal in de Koel310|Expo feestelijk worden beëindigd.

Op zondag 17 november 2019 zullen 17 vrouwelijke kunstenaars naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van het Actief Vrouwenkiesrecht en “de positie van de vrouw in de kunst” hun werken tonen in de galerie van Koel310|Expo.

De deelnemende kunstenaars zijn: Marit Dik, Gerda Kruimer, Tineke Tukker, Joke Vink, Anuka, Annemiek van Kollenburg, Petra Talsma, Nelleke Bosland, Linda Mekkes, Elly Baltus/Mirjam Mieras, Marja van Putten, Marianne Duif, Corina Soethof, Suzanne Glerum, Judith van Lunsen en Annechien Verhey.

De opening zondag 17 november a.s. om 16.00u zal worden verzorgd door Eugènie Herlaar, de eerste vrouwelijke nieuwslezer van de NOS.

Op zondag 1 december a.s. is er van 14.00-16.15u naar aanleiding van de expositie een lezing over ‘Vrouwen in de kunst/kunstgeschiedenis’ met aansluitend een forumdiscussie over de positie en rol van vrouwelijke kunstenaars in de hedendaagse kunst.

Deze middag wordt voorgezeten door Karin van Bodegom met als gasten diverse prominente vrouwen uit de Kunst- en Cultuursector.

De expositie is van 17 november t/m 15 december 2019 te zien bij Koel310|Expo in Alkmaar.

Geselecteerd werk