About

 

 

Geschiedenis EXPO72
EXPO72 is een samenwerking van kunstenaars ontstaan in de galerieruimte van de sociaal-culturele broedplaats Koel310. Sinds 2013 heeft EXPO72 meer dan 65 tentoonstellingen gerealiseerd in de broedplaats van Koel310. Expo72 heeft samengewerkt met onder andere: Artiance, Galerie Conny van Kasteel, Grafisch Atelier Alkmaar, Kunstuitleen, BeatFm, radio Compleet FM, NoMo, Pallet en Artmakessense.

 

Toekomst EXPO72
In de toekomst verzorgt EXPO72 documentatie van art & events en blijft samenwerken met de sociaal-culturele broedplaats Koel310.


Visie en Missie  


Visie EXPO72

EXPO72 wil een breed platform bieden voor beeldende kunstenaars. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld het faciliteren en organiseren van media-events i.c.m. tentoonstellingen en artprojects; het uitnodigen van ‘artists-in-residence’ of bijvoorbeeld het bieden van (tijdelijke) atelierruimte; maar ook streeft EXPO72 naar samenwerking met uiteenlopende kunst- en cultuurinstellingen uit de regio Noord-Holland met verbindingen naar de Randstad, de rest van Nederland en het buitenland.

 

Missie EXPO72
EXPO72 zet zich actief in om beeldend kunstenaars zichtbaar te maken voor haar publiek, ongeacht leeftijd. Zij zoekt haar publiek via de media, oude en nieuwe maar bijvoorbeeld ook via onderwijs en andere cultuurkanalen. EXPO72 creëert aldus een platform voor beeldende kunst in brede zin. Hierbij legt zij contact met initiatiefnemers op het gebied van beeldende kunst, documentatie en publicatie maar bijvoorbeeld ook met het lokale en regionale bedrijfsleven.