Barry Boem | Januari 2020 |

Volledige naamBarry Boem
BeroepBeeldend kunstenaar
Websitebarryboem.nl

Barry Boem

”BarryBoem”’ (ook bekend als ”BarryBoom”) is het pseudoniem van een Nederlandse graffiti/ stencil-artiest.

In 1994 is hij gestart met zijn werk, maar een beperkt aantal mensen hebben werk uit deze tijd bemachtigd.  Sinds 2009 begon BarryBoem zijn werk te exposeren, meestal onder de naam BarryBoom. Zijn werk was onder andere te zien op Amsterdam Showcase in 2012.

Sinds de zomer van 2014 is er ook een solo-expositie van BarryBoem z’n werk in New York te zien.
Het werk van BarryBoem is voornamelijk een mix van graffiti en stencils. Hij weet in zijn werk een mengeling te maken van het Westerse, het niet-aardse en moderne iconen en beroemdheden.

Barry Boem maakt gefragmenteerde collages en maakt veelal gebruik van illusies zoals de Rorschachtest. BarryBoem’s manier van werken laat zich vergelijken met die van Banksy en Logan Hicks. BarryBoem doet ook op verschillende locaties over de wereld aan Guerilla-art (Boom-dropping). BarryBoem werkt zelden in opdracht.

Check zijn nieuwe werk: Nova Van Westen Art

Als hij zichzelf wilde uiten door middel van schrijven , zou hij een schrijver zijn geweest. Het hele concept achter zijn kunst is om dingen visueel te zeggen. Echter, voor u, heeft Barry deze verklaring geschreven :

“Met mijn werk probeer ik om het menselijk verschijnsel te onderzoeken , hoe we onszelf en anderen te begrijpen , hoe we communiceren, leren , voelen , ontdekken en uitvinden . Wat begon als een persoonlijke reis (van Boomism) , heeft zich vertaald in collages van allerlei beelden die resoneren met ons , als mens , om onze eigen gedachten in twijfel .”

Zijn mixed media probeert een eigenzinnige kijk op de menselijke natuur te belichamen , maar de vertrouwde beelden stellen een verbinding tussen onze fantasie en hoe de wereld eigenlijk aan ons gepresenteerd .

Geselecteerd werk